ΑΡΧΕΙΟ

29 Δεκεμβρίου 2019



Εμφάνιση του σχολείου μας
με το Ευρωπαϊκό Μουσικό Σύνολο
και Ντουέτο από Φλάουτα
σε Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση
με την ΕΤΑΚ Καστοριάς
και το Κέντρο Συμβουλευτικής Δήμου Καστοριάς.


     Στις 29-12-2019 πραγματοποιήθηκε μια Πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο εμπορικό κέντρο «Ζέρβα».

     Η εκδήλωση διενεργήθηκε στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Δρόμος του Άι-Βασίλη» που διοργάνωσαν από κοινού με τους καταστηματάρχες του Εμπορικού Κέντρου Καστοριάς, το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς, η εθελοντική ομάδα «Δήμιοι», το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς και οι Πρόσκοποι της περιοχής μας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς.

     Το Σχολείο μας συμμετείχε με το Ευρωπαϊκό Μουσικό Σύνολο (Ν.Ο.Ε.Μ.Δ.) τo οποία διεύθυνε ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεωρητικών κ. Κ. Ταμβάκης και έψαλλε πρωτοχρονιάτικα τραγούδια και κάλαντα τη στιγμή που ο Αη Βασίλης της ΕΤΑΚ κατέβαινε εντυπωσιακά κρεμασμένος σε συρματόσχοινα και φορτωμένος με δώρα για τα παιδιά από το αίθριο του εμπορικού κέντρου. Η συμμετοχή του σχολείου μας επίσης περιλάμβανε ένα όμορφο Ντουέτο από Φλάουτα έπειτα από προετοιμασία από τον καθηγητή κ. Π. Πλωμαρίτη, όπου δύο μαθήτριες συνόδευσαν την ανάγνωση παραμυθιού για τα μικρά παιδιά από την υπεύθυνη του κέντρου Συμβουλευτικής Δ. Καστοριάς.

     Το στήσιμο της Ορχήστρας, της Χορωδίας και των ηχητικών συστημάτων ανέλαβε ο μαέστρος του Μουσικού Συνόλου, με αποτέλεσμα να μετατραπεί η εσωτερική σκάλα του Εμπορικού Κέντρου σε σκηνή αφού από νωρίς το πρωί στολίστηκε και άρχισαν να τοποθετούνται αναλόγια, καλώδια, μικρόφωνα, ηχεία, κονσόλες και μόνιτορ, πάνω και κάτω από τα σκαλιά ώστε να είναι όλα έτοιμα για το βράδυ, οπότε και οι μικροί μαθητές μας, πήραν τις θέσεις τους σε κάθε σκαλοπάτι. Θα μπορούσε να πει κάποιος χαριτολογώντας ότι για λίγο γίναμε «η ιπτάμενη ορχήστρα»!

     Ακριβώς κάτω από την σκάλα τοποθετήθηκε η Πολυφωνική Παιδική Χορωδία του Μουσικού Συνόλου ή οποία ερμήνευσε με ζωηράδα και γιορτινή διάθεση το πρόγραμμα του συνόλου και σε συνδυασμό με τους γιορτινούς σκούφους τους, μας μετέφεραν το κλίμα των ημερών με τον καλύτερο τρόπο.

     Το κρύο ήταν πολύ, όμως κανένας από εμάς δεν το ένιωσε αφού ο οίστρος της όλης προετοιμασίας και η επιτυχημένη σε όλα διοργάνωση, μας γέμισε με ενέργεια με αποτέλεσμα την υποδειγματική εμφάνισή μας!

     Ευχόμαστε να έχουμε πάντα τέτοιες συνεργασίες!

     Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους!