ΑΡΧΕΙΟ

22 Δεκεμβρίου 2019



Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας!
«Χριστός γεννάται σήμερον»


     Στις 22-12-2019 πραγματοποιήθηκε η κεντρική Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας με τίτλο «Χριστός γεννάται σήμερον…» στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του 3ου ΓΕΛ Καστοριάς.

     Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου και οι περισσότεροι καθηγητές μουσικών οργάνων, μουσικών συνόλων και χορωδιών. Ακούστηκαν Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, κάλαντα από όλη την Ελλάδα και μικρά θεατρικά δρώμενα.

     Τα κείμενα και την ηλεκτρονική παρουσίαση επιμελήθηκαν οι Φιλόλογοι Ε. Δόλλα, και Α. Μπαλτατζή η οποία ήταν και η παρουσιάστρια της εκδήλωσης ενώ τον χειρισμό των μηχανημάτων είχε ο καθηγητής Μαθηματικών κ. Χ. Τερζόπουλος.

     Η εκδήλωση άρχισε με τη Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Γεώργιου Ηλιάδη, να ψάλλει ύμνους για όλους μας και συνέχισε με παραδοσιακά κάλαντα φέρνοντας μας πιο κοντά στις ρίζες μας που τόσο έχουμε όλοι πεθυμήσει!

     Αμέσως μετά, τη σκηνή κατέλαβαν οι αγαπημένοι μας «Λυράρηδες» όπου με την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γ. Αμπερίδη παρουσίασαν ένα παραδοσιακό Ποντιακό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

     Στη συνέχεια το τμήμα Υποχρεωτικού Πιάνου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τις καθηγήτριες Α. Χαραλάμπους, Τ. Κωνστάντου, Β. Εφραιμίδου και τον καθηγητή κ. Α. Βλάχο, παρουσίασε κάλαντα, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και αξέχαστες κλασικές μελωδίες στο πιάνο

     Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον καθηγητή Ευρωπαϊκών Θεωρητικών κ. Δ. Μπρόβα στο πιάνο να συνοδεύει βιολιά και φλάουτα σε έντεχνες μελωδίες που ενθουσίασαν όλους μας!

     Το τμήμα Βιολιού με υπεύθυνη καθηγήτρια την Α. Γρυπάρη, συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση με ένα όμορφο Τρίο και ένα υπέροχο Κουαρτέτο εγχόρδων ενώ ανεκτίμητη ήταν και η δουλειά του καθηγητή κ. Π. Πλωμαρίτη με τους μικρούς φλαουτίστες μας.

     Στο τέλος της εκδήλωσης εμφανίστηκε το Ευρωπαϊκό Μουσικό Σύνολο (Ν.Ο.Ε.Μ.Δ.) υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Ευρωπαϊκών Θεωρητικών κ. Κ. Ταμβάκη όπου συνδύασε Πολυφωνική Χορωδία με πολυάριθμο Συμφωνικό Ορχηστρικό σχήμα το οποίο απαρτίζεται από όλες τις ομάδες οργάνων παίζοντας Ave Maria, κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε διασκευή και ενορχήστρωση του ιδίου. Για την απόδοση της ορχήστρας πάσχισαν όλοι οι καθηγητές Ατομικών Οργάνων ο κάθε ένας μέσα από την ειδικότητά του!

     Αυτό που έμεινε σε όλους μας από αυτή την εκδήλωση, ήταν η χαρά των Χριστουγέννων επενδυμένη με τις όμορφες μελωδίες των μαθητών μας και το συμπέρασμα ότι η ομαδική δουλειά μπορεί να παράγει αριστουργήματα!

     Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους!