ΑΡΧΕΙΟ

15 Δεκεμβρίου 2019



Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση
με τη συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας και του Ευρωπαϊκού Μουσικού Συνόλου
του σχολείου μας, σε συνεργασία
με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυροχωρίου
«Έμπνοος»


     Στις 15-12-2019, η Βυζαντινή Χορωδία του σχολείου μας υπό την διεύθυνση του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Γεώργιου Ηλιάδη και το Ευρωπαϊκό Μουσικό Σύνολο (Ν.Ο.Ε.Μ.Δ.) υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Ευρωπαϊκών θεωρητικών κ. Κωνσταντίνου Ταμβάκη, πλαισίωσαν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Έμπνοος» του Μαυροχωρίου στην πλατεία του χωριού με αφορμή το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

     Η πλατεία ήταν κατάμεστη από κόσμο και μικρά παιδιά που όλο χαρά και συγκίνηση τραγουδούσαν μαζί μας. Ο Σύλλογος είχε τοποθετήσει πολλά κιόσκια όπου σερβίρονταν ζεστά εδέσματα και ροφήματα ενώ ο στολισμός δια χειρός του κ. Στέλιου Φόρλιακα ήταν εντυπωσιακός. Η υποδοχή του σχολείου μας έγινε με ενθουσιασμό και η συναυλία μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!

     Το κρύο ήταν τσουχτερό, οι δυσκολίες σχετικά με τη μεταφορά των μουσικών οργάνων πολλές αλλά η μαγεία των Χριστουγέννων βοήθησε ώστε εκείνη τη νύχτα να κυριαρχήσουν οι ψαλμωδίες, οι ύμνοι και τα κάλαντα, που ακούστηκαν από τους μαθητές μας.

     Το θερμό και αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου ήταν για εμάς μια αγκαλιά που ζέστανε τις καρδιές μας και μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και όρεξη να συνεχίσουμε το μουσικό έργο που προσφέρει το σχολείο μας.

     Η εκδήλωση έκλεισε εντυπωσιακά με Πυροτεχνήματα και δεκάδες Φανάρια-Αερόστατα που αφέθηκαν να πετούν στο νυχτερινό ουρανό δίνοντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα στη βραδιά!

     Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Έμπνοος» για την φιλοξενία, το κουβάλημα του πιάνου και την παροχή επαγγελματία ηχολήπτη.

     Ευχόμαστε να ξανά συνεργαστούμε σύντομα σε ακόμα μεγαλύτερες εκδηλώσεις!