-
-
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

29 Ιουνίου 2020










    Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς συμμετέχει σε πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ229 «Συμπράξεις Ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων» (School Exchange Partnerships).

    Το σχολείο μας θα συνεργαστεί με τα σχολεία:

    - Stadtteilschule Wilhelmsburg, Hamburg (Γερμανία): Συντονιστής του προγράμματος.
    - Kaarilan Koulou, Tampere (Φινλανδία) και
    - Gimnazija Metkovic (Κροατία), εταίροι, σε ένα πρότζεκτ με θέμα: «Lecker und Gesund» («Νόστιμο και Υγιεινό») στο οποίο συνδυάζονται η φυσική κινητικότητα και η εικονική συνεργασία μέσω eTwinning , έχοντας ως γλώσσα επικοινωνίας τη Γερμανική.

    Η συνεργασία αυτή θα στηρίξει τους στόχους του σχολείου μας για:

    -Ανάπτυξή του ως οργανισμού και αύξηση της ικανότητάς του να δουλεύει σε διεθνή έργα,
    -Εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς,
    -Ανάπτυξη διαπολιτισμικών δεξιοτήτων των μαθητών και των εκπαιδευτικών του,
    -Ενίσχυση των δεξιοτήτων των μαθητών του στις ξένες γλώσσες και την πληροφορική.

    Επίσης το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ενέκρινε στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς χρηματοδότηση για την υλοποίηση προγράμματος στο πλαίσιο του Erasmus+ ΚΑ1 με τίτλο: "Καινοτόμες Διδακτικές Προσεγγίσεις για ένα Σχολείο Δημοκρατικό χωρίς Αποκλεισμούς".
    Τέσσερις καθηγητές θα ταξιδέψουν στη Φινλανδία, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επί τόπου και κατά τη λειτουργία τους εκπαιδευτικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Φινλανδίας, τα οποία εφαρμόζουν καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις και να αλληλεπιδράσουν με μαθητές, εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων.
Θα συμμετέχουν σε σεμινάρια στα οποία θα μπορούν να συζητήσουν πάνω στις εμπειρίες που αποκόμισαν και να λύσουν απορίες και θα επισκεφτούν τέλος χώρους φυσικής ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας.
    Αυτό συνάδει με τους στόχους που έχει θέσει το σχολείο μας, αφενός για ενίσχυση της Ευρωπαϊκής του Διάστασης και αφετέρου για βελτίωση των εκπαιδευτικών πρακτικών των εκπαιδευτικών του, με άμεσα οφέλη για τους μαθητές μας.