ΑΡΧΕΙΟ

17 Νοεμβρίου 2019



Το Σχολείο μας τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου


     Συμπληρώνονται φέτος 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση, που προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα.

     Τα συνθήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, μιλούσαν για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. Τα αιτήματα αυτά παραμένουν επίκαιρα ακόμη και σήμερα και η πραγμάτωσή τους απαιτεί συνεχή προσπάθεια και αγώνα της νέας γενιάς για μόρφωση, πολιτισμό και εργασία.

     Το μήνυμα, που στέλνει ο Νοέμβρης του 1973 στη σημερινή νέα γενιά είναι πως μόνο με την ενεργητική συμμετοχή μπορεί να χαραχθεί ένα ανθρώπινο και ελπιδοφόρο μέλλον. Η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για μια μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική αναγέννηση που αποτελεί κυρίαρχο αίτημα της εποχής μας. Έτσι θα μπορέσουμε να πραγματώσουμε για τη χώρα μας το όραμα της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

     Το σχολείο μας, παρουσίασε μια γιορτή στην οποία τη γενική ευθύνη είχε η Φιλόλογος Μπέλλου Φανή και συμμετείχε η χορωδία του σχολείου υπό την διεύθυνση του καθηγητή Ευρωπαϊκών Θεωρητικών κ. Κων/νου Ταμβάκη. Την χορωδία συνόδεψε μέρος της ορχήστρας του Ευρωπαϊκού Μουσικού Συνόλου του σχολείου μας, με τους μαθητές μας να παίζουν μουσικά όργανα όπως βιολιά, πιάνο, τρομπέτα, κιθάρες και μπάσσο. Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική!

     Μεταξύ άλλων ακούστηκαν από την χορωδία μας διαχρονικά και συγκινητικά τραγούδια όπως «Της δικαιοσύνης», «Ένα το χελιδόνι», «Το γελαστό παιδί», κλπ.

     Χρόνια Πολλά στη Δημοκράτία μας!