ΑΡΧΕΙΟ

08 Σεπτεμβρίου 2018



Καλαίσθητες και λειτουργικές οι τσάντες μεταφοράς των βιβλίων που θα παραλάβουν από το σχολείο οι μαθητές μας, την ημέρα του Αγιασμού.



     Καλαίσθητες και λειτουργικές οι τσάντες μεταφοράς των βιβλίων που θα παραλάβουν από το σχολείο οι μαθητές μας, την ημέρα του Αγιασμού. Οι τσάντες οι οποίες ήδη περιέχουν τα βιβλία της σχολικής χρονιάς, αγοράστηκαν με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ο οποίος είναι πάντα δραστήριος και στέκεται στο πλευρό των μαθητών και του σχολείου γενικότερα.

Τα οφέλη αυτής της ενέργειας είναι πολλαπλά:

     Οι συγκεκριμένες τσάντες αποτελούνται από γερό υλικό ώστε να μην σκίζονται από το βάρος των βιβλίων σε αντίθεση με τις απλές σακούλες οι οποίες συνήθως καταστρέφονται κατά την μεταφορά και τα βιβλία σκορπίζουν.

     Η ίδια τσάντα μπορεί να χρησιμοποιείται από τον ίδιο μαθητή κάθε χρόνο για την μεταφορά των βιβλίων αλλά και για πολλές άλλες χρήσεις, έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται λιγότερες πλαστικές σακούλες οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο μια φορά και μετά καταστρέφονται με αποτέλεσμα την αύξηση της ρύπανσης.

     Αυτές οι τσάντες χωρούν όλα τα βιβλία ενώ οι σχολικές τσάντες που διαθέτουν τα παιδιά συνήθως δεν χωρούν όλα τα βιβλία της σχολικής χρονιάς, ιδίως της Α' Γυμνασίου και εάν προσπαθήσει κάποιος να τα βάλει όλα μέσα, ή δεν θα τα καταφέρει και θα κουβαλάει τα μισά στο άλλο χέρι ή θα καταστρέψει την σχολική τσάντα η οποία συνήθως δεν είναι και φτηνή.

     Είναι ένα όμορφο ενθύμιο από το σχολείο στον χώρο του οποίου οι μαθητές μας ζούνε μια από τις πιο ευαίσθητες περιόδους της ζωής τους και θα το θυμούνται για πάντα.