ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

2 Μαΐου 2018Βιωματική δράση
θεατροποίησης
«Το πιο γλυκό ψωμί»


20180502ToPioGlykoPsomi01.jpg

«Το πιο γλυκό ψωμί» ένα λαϊκό παραμύθι που διδάσκονται οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και κατατάσσεται στην κατηγορία των διδακτικών παραμυθιών, που όπως παρατηρεί ο Δ. Λουκάτος, «έχουν πάντα μέσα τους μια διάθεση για διδασκαλία». Την ιστορία αυτού του παραμυθιού θεατροποίησαν οι μαθητές μας σήμερα με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη - θεατροπαιδαγωγού Θεόδωρου Οικονομίδη.

Πέρασαν τρείς διδακτικές ώρες κάνοντας θεατρικό παιχνίδι και τέλος δημιούργησαν μια παράσταση την οποία παρουσίασαν στο σύλλογο καθηγητών. Μαζί τους η καθηγήτρια τους Χριστίνα Παούνη και ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Σαββίδης.

Ο εμψυχωτής της ομάδας στο ρόλο του αφηγητή κατάφερε να συγκινήσει, να διδάξει, να ψυχαγωγήσει το μικρό ακροατήριο βάζοντας τους «μικρούς ηθοποιούς » να υποδυθούν όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες του παραμυθιού καθρεφτίζοντας όψεις της λαϊκής ζωής, που σιγά σιγά σβήνουν αλλά και αντιλήψεις του λαού που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα.

Το Θέατρο και η Μουσική, μορφές Τέχνης, συνυπάρχουν στο σχολείο μας και για μια ακόμη φορά οδήγησαν καθηγητές και μαθητές σ' ένα «διαφορετικό μάθημα».

20180502ToPioGlykoPsomi02.jpg

20180502ToPioGlykoPsomi03.jpg

20180502ToPioGlykoPsomi04.jpg


Θέση της ιστοσελίδας στον ιστότοπο
Θέση της ιστοσελίδας
στον ιστότοπο:


ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επίσημος ιστότοπος