ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μουσικό Σχολείο Καστοριάς

14 Σεπτεμβρίου 2018


Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής
πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, στους μαθητές του σχολείου μας.     Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποίσε η Ελληνική Αστυνομία, στους μαθητές του σχολείου μας. Το μάθημα περιλάμβανε ενημέρωση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

     Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2018 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Καστοριάς επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, όπου ενημέρωσαν τους μαθητές για την οδική ασφάλεια. Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε όλη τη χώρα.

     Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας του Σώματος και περιλαμβάνουν ενημέρωση των μαθητών για την οδική ασφάλεια και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, παρουσίαση της λειτουργίας εξοπλισμού των Υπηρεσιών Τροχαίας και χρηστικές συμβουλές σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

     Σκοπός των ενημερωτικών αυτών προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά, από μικρή ακόμα ηλικία, σωστή οδική παιδεία και αγωγή για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων (38.298) μαθητές ενημερώθηκαν το σχολικό έτος 2015-2016, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών κατά περίπου 30.000, σε σύγκριση με το 2014.

     Επιπλέον, τα έτη 2015 και 2016 πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός εκθέσεων και ημερίδων οδικής ασφάλειας από την Ελληνική Αστυνομία, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 40.000 μαθητές.

     Οι ενημερωτικές αυτές επισκέψεις πραγματοποιούνται μετά από προηγούμενη συνεννόηση των Σχολείων με τις τοπικές Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.